In Austerlitz wonen generaties naast elkaar

Normal foto 2 persbericht

Het is midden in de dorpskern van Austerlitz gelukt om zowel starterswoningen als woningen voor mensen met een zorgbehoefte te realiseren voor een betaalbare prijs. Deze droom van de inwoners van Austerlitz is vorige week realiteit geworden met de oplevering van de woningen.

Droom

Het was de droom van een groep actieve inwoners om ervoor te zorgen dat inwoners van Austerlitz met een toenemende zorgbehoefte zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving konden blijven wonen. Daar moesten dus geschikte woningen voor ontwikkeld en gebouwd worden. Daarnaast wilde men jongeren de mogelijkheid bieden om in het dorp te blijven wonen. Beiden doelstelling zijn gelukt met de oplevering van de vijftien woningen in Austerlitz. Daarvan zijn zeven woningen bedoeld voor starters en acht patiowoningen voor mensen met een zorgbehoefte. 

De woningen

De door KRKTR Projectontwikkeling ontwikkelde en door Aannemingsbedrijf Van Zoelen gebouwde woningen zijn ontworpen door Ter Braak Architecten uit Utrecht. Het dorpse karakter van woningen sluit naadloos aan bij de directe omgeving met onder andere het net opgeleverde dorpshuis hart van Austerlitz.

De 7 starterswoningen zijn allemaal nul-op-de-meter en zijn allemaal verkocht aan starters uit Austerlitz. Voor de 8 patiowoningen is door een aantal actieve en betrokken inwoners woonstichting NuVoorStraks opgericht. Met het zelf kopen en beheren van de 8 zorgwoningen in het dorp zorgen zij ervoor zorgen dat ouderen met een toenemende zorgvraag niet meer het dorp uit hoeven. Ook deze woningen zijn allemaal uitgevoerd als nul-op-de-meter.

De patiowoningen zijn mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Provincie Utrecht, gefinancierd door Triodos Bank en deels via crowdfunding. De Gemeente Zeist heeft geholpen met het beschikbaar maken van de grond.

Met de overhandiging van de symbolische sleutel, op gepaste afstand en in lijn met de coronaregels, werd de oplevering toch een beetje gevierd.

Adverteren op ZeistActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZeistActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zeist
15:27

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief