Burgemeester Langenacker van Zeist ontmoet inwoners en organisaties

2 maanden geleden gepubliceerd

Burgemeester Langenacker van de gemeente Zeist is van plan om de komende maanden kennis te maken met inwoners en organisaties uit de gemeente. Ze zal bezoeken brengen aan de dorpen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide. Daarnaast zal ze ook inwoners uit diverse wijken in Zeist ontmoeten, waaronder Vollenhove, Beukbergen, Sterrenberg, Zeist Noord, Zeist Oost, Zeist West en het centrum.

De waarde van gesprekken met inwoners

Burgemeester Langenacker kijkt er naar uit om de inwoners persoonlijk te leren kennen en de unieke kenmerken en uitdagingen van elke buurt te ontdekken. Ze hecht veel waarde aan deze gesprekken met inwoners. Langenacker benadrukt dat de input van inwoners van onschatbare waarde is: “Zij weten wat er echt speelt, en samen kunnen we daarop inspelen. Samen maken wij Zeist nóg mooier”.

Samenwerken met organisaties

Naast het ontmoeten van inwoners, zal burgemeester Langenacker ook kennis maken met verschillende organisaties die actief zijn op diverse thema’s. Dit zijn onder andere organisaties op het gebied van levensbeschouwing, media, wonen en mobiliteit, duurzaamheid, cultuur, ondernemen, onderwijs en sociaal domein. Deze bijeenkomsten brengen organisaties samen en bieden de burgemeester de mogelijkheid om nog meer inzicht te krijgen in de uitdagingen en kansen binnen de gemeente Zeist.

Eerste kennismaking

De eerste kennismaking van de burgemeester met de inwoners is gepland op vrijdag 22 maart 2024 in Austerlitz. De eerste themabijeenkomst heeft al plaatsgevonden, gericht op levensbeschouwing. Tijdens deze bijeenkomst heeft burgemeester Langenacker gesproken met vertegenwoordigers van het Platform Levensbeschouwing en Religies, de Raad van Kerken en het Pastores Netwerk.