Mijn Groene Huis organiseert inkoopactie voor groene daken in Zeist

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken in de gemeente Zeist. Deze actie, genaamd Zeist Gaat Het Dak Op, heeft als doel om 100 daken in Zeist te vergroenen. De inkoopkorting kan vanaf 1 april aangevraagd worden bij Mijn Groene Huis. Op 15 april wordt er om 19:30 een online webinar georganiseerd om de actie toe te lichten en alle vragen rondom het aanleggen van een groen dak te beantwoorden.

Zeist Gaat Het Dak Op

Bewoners van de gemeente Zeist kunnen tijdelijk profiteren van een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Als ze hun regenpijp afkoppelen, ontvangen ze bovendien een gratis regenton. Aanmeldingen vóór 1 juli 2024 krijgen extra korting. De actie wordt gefinancierd door de gemeente Zeist en ondersteund door Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Voordelen groen dak

Een groen dak zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, vermindert wateroverlast en trekt nuttige insecten aan. Het verlengt de levensduur van de dakbedekking, verhoogt het rendement op zonnepanelen en is daarnaast een mooie toevoeging aan de woning. Groene daken beschermen tegen zowel wateroverlast als droogte.

Servicepunt

Tijdens de inkoopactie fungeert Mijn Groene Huis als servicepunt waar bewoners terecht kunnen voor de afhandeling van hun inschrijving en met al hun vragen over groene daken en deze actie. Er is budget voor 100 daken, dus op is op.

Extra subsidie

Om de actie extra kracht bij te zetten, stelt het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden extra subsidie beschikbaar aan groepen van acht huishoudens of meer. Deze groepen krijgen 30% extra korting op de aanleg van een groen dak.

Inschrijven

Op 15 april organiseert Mijn Groene Huis een online kennissessie om de actie toe te lichten. Voor inschrijvingen voor deze actie, meer informatie en de actievoorwaarden kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Mijn Groene Huis.