Fransman met bijna 350 valse eurobiljetten aangehouden in Driebergen

Normal aanhouding boeien001

De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober, op de A16 net voor de Belgische grens, een 21-jarige inwoner uit Parijs aangehouden met 346 valse eurobiljetten. De ‘waarde’ van de biljetten bedroeg 12.800 euro.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 01.45 uur op de A16 bij het knooppunt Galder een auto met een Frans kenteken naar het zuiden rijden. De snelheid van de auto lag duidelijk boven de op dat moment toegestane snelheid. Ter controle werd de auto bij Hazeldonk-West aan de kant gezet. Na de controle van de personalia werd met toestemming van de bestuurder ook in de auto gekeken. Daar troffen de agenten onder de stoel een zak met bundels bankbiljetten aan. Omdat de agenten na controle vermoedden dat het wel eens valse eurobiljetten konden zijn, werd een expert van de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld. Deze bevestigde dat alle 20- en 50-eurobiljetten vals waren.

Snelrecht

De bestuurder is daarop aangehouden voor het vervoer van vals geld. De verdachte wordt dinsdag  voorgeleid aan de rechter-commissaris. Blijft de verdachte dan in hechtenis dan wordt de zaak waarschijnlijk via snelrecht afgehandeld.   

Adverteren op ZeistActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZeistActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zeist
09:34

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief