Gemeente Zeist plaatst gescheiden afvalbakken

Normal gescheiden afvalbakken   christopher t hoen
Afbeelding: Gemeente Zeist

Iedereen scheidt thuis afval, maar buiten, op straat, zijn die mogelijkheden beperkt. Daar komt verandering in. De gemeente Zeist laat op drie locaties in de gemeente afvalbakken plaatsen waar inwoners hun afval gescheiden kwijt kunnen. De bakken staan al in winkelcentrum Kerckebosch, en worden in juni ook nog geplaatst bij de Johan van Oldenbarneveltlaan en in het winkelcentrum van Den Dolder. Op elke locatie komen vijf van dergelijke afvalbakken.

De afvalbakken bevatten twee delen. In het ene deel kunnen voorbijgangers plastic verpakkingen, metaal (vooral blikjes) en drinkpakken kwijt. PMD, dus. Het andere deel is bedoeld voor al het overige afval.

De werkgroep ‘Afval 0.0’ van Samen Duurzaam Zeist heeft meegedacht over de vormgeving van de bakken en over geschikte locaties. Christopher ’t Hoen is werkgroeplid van Afval 0.0: "Ik vind het heel belangrijk voor mijn kinderen en andere mensen dat afval scheiden een gewoonte wordt, ook in de openbare ruimte. Ik ben dus blij dat het nu kan.”

RMN gaat de bakken legen en zorgt voor een gescheiden verwerking van dit afval. Ook bekijkt RMN of het afval in de bakken daadwerkelijk goed is gescheiden en dus ook echt gescheiden kan worden verwerkt. Het gebruik van de bakken wordt na een jaar geëvalueerd.

Aanleiding voor de plaatsing van de bakken is een wens die is uitgesproken door inwoners tijdens de zogeheten ‘Maaltijd van Zeist’. Onder die vlag ging de gemeente in 2019 met inwoners in gesprek over hoe het goede leven in Zeist eruit ziet.

Adverteren op ZeistActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZeistActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zeist
15:02

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief