Man in Zeist Bestolen Door Twee Nepagenten

6 maanden geleden gepubliceerd

Op de Schemerslaan in Zeist werd een bewoner dinsdagavond 28 november bestolen door twee mannen die zich voordeden als politieagenten.

Incident

Rond 21.35 uur belde er bij de bewoner aan. Twee mannen stonden voor de deur en beweerden van de politie te zijn. Ze legitimeerden zich met een zogenaamde politiepas en beweerden dat ze kwamen voor onderzoek naar een persoon met wie de bewoner een afspraak had. Deze persoon zou gezocht worden door de politie. De nepagenten wisten de bewoner te overtuigen om hen geld dat hij in huis had, te overhandigen. Vervolgens gingen ze er vandoor in een zwarte Volkswagen Polo.

Signalement

De politie heeft een signalement van de twee nepagenten vrijgegeven. De eerste man heeft een lichtgetinte huid en is ongeveer 1,70 meter lang. Hij heeft een stoppelbaard en droeg een schoudertas van Gucci. De tweede man heeft ook een lichtgetinte huid, maar is tussen 1,80 en 1,85 meter lang en heeft een slank postuur. Hij droeg een trainingspak.

Getuigen Gezocht

De politie doet onderzoek naar deze zaak en is op zoek naar getuigen en naar mensen die meer weten over deze zaak of op een soortgelijke manier zijn bestolen. Ook herinnert de politie mensen eraan om voorzichtig te zijn bij het openen van de deur voor mensen die zich voordoen als politieagenten. Bij twijfel wordt aangeraden om de deur gesloten te houden en de politie te bellen om te controleren of het verhaal klopt.