Winkeldiefstal in Zeist: Duo steelt voor meer dan €3500 aan make-up

7 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen hebben op zaterdag 22 juli 2023 voor meer dan €3500 aan make-up producten gestolen uit een drogisterij in Zeist, aldus de Nederlandse politie. De mannen worden nog steeds gezocht.

De Diefstal

Volgens het politiebericht kwam één van de mannen rond 12.45 uur de drogisterij aan de Voorheuvel in Zeist binnen. Hij pakte een mandje en ging direct naar de make-up artikelen. Enkele seconden later kwam de tweede man binnen met een tas die vermoedelijk geprepareerd was.

De mannen bewogen onafhankelijk van elkaar door de winkel, maar ontmoetten elkaar af en toe. De eerste man stopte verschillende artikelen in zijn mandje en legde deze vervolgens ergens anders in de winkel neer. De tweede man liep dan naar de plek waar de artikelen waren neergelegd en stopte deze vervolgens in zijn eigen tas.

Dit scenario herhaalde zich een aantal keer. Rond 12.55 uur verlieten de mannen de winkel. De eerste verdachte liep nonchalant via de kassa’s naar buiten, terwijl de tweede verdachte de winkel verliet met een overvolle tas. De detectiepoortjes van de winkel gingen niet af, wat suggereert dat de tas vermoedelijk geprepareerd was.

Signalement Verdachten

De politie heeft de volgende beschrijvingen van de verdachten gegeven:

Verdachte 1: - Licht getinte huidskleur - Kort donker haar, licht kalend bovenop - Ongeschoren - Blauwe spijkerbroek - Zwarte schoenen - Zwart/donkergroen t-shirt - Groen vest/jas, met wit Nike logo op de rug

Verdachte 2: - Licht getinte huidskleur - Kort donker haar, kaal bovenop - Trainingspak donkerblauw, witte strepen op de mouwen, wit merk op de linkerborst - Zwarte schoenen

De politie roept getuigen op om zich te melden met informatie over deze zaak.